Четвер, 25.04.2024, 12:49
Вітаю Вас Гість | RSS
Мелітопольська ЗОШ I-III ступенів №24

Меню сайту
Категорії розділу
Загальні [40]
Шкільні заходи [31]
Олімпіади [7]
Випускникам [0]
Конкурси [1]
Вчителям [2]
Спорт [0]
Наше відео [0]
Наше опитування
Оцініть мій сайт

Всього відповідей: 3097
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів
 

Коронавіруси – це велика родина респіраторних вірусів, що можуть спричиняти захворювання: від звичайної застуди до тяжкого гострого респіраторного синдрому.

Основними клінічними ознаками та симптомами коронавірусу є гарячка та утруднене дихання.

У разі появи симптомів, що свідчать про гострі респіраторні захворювання під час подорожі або після неї, мандрівникам рекомендується звернутися до лікаря та надати відомості про історію подорожей.

Стандартні рекомендації ВООЗ для широкої громадськості щодо зменшення впливу та передачі ГРВІ:

  • часто мийте руки або обробляйте дезінфікуючими засобами;
  • під час кашлю та чхання прикривайте рот і ніс паперовою хустинкою. Використану хустку варто негайно викинути та помити руки;
  • уникайте тісного контакту з усіма, хто має гарячку та кашель;
  • якщо маєте підвищену температуру тіла, кашель й утруднене дихання, якнайшвидше зверніться до лікаря та повідомте йому попередньою історією подорожей;
  • відвідуючи живі ринки в районах, в яких зараз фіксуються випадки нового коронавірусу, уникайте контакту з живими тваринами та поверхнями, які контактують з тваринами;
  • не споживайте сирих чи недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження. Із сирим м'ясом, молоком тощо слід поводитися обережно.

Міністерство охорони здоров'я України та координаційний штаб щоденно надають актуальну інформацію про випадки захворювання, спричинених новим коронавірусом.

Просмотров: 252 | Добавил: merenda1987 | Дата: 11.03.2020 | Комментарии (0)

Highslide JS

27.02.2020 на базі ЗОШ 24 в рамках міського ПДС вчителів німецької мови  відбулося чергове засідання  за темою  "Драматизація на уроках німецької мови як засіб формування  мовленнєвої компетенції". Під час семінару вчителі перейшли від теоритичного дискурсу до практичних вправ з інсценізацією. Всі із задоволенням  поринули в світ дитинства та театру.

Просмотров: 466 | Добавил: merenda1987 | Дата: 28.02.2020 | Комментарии (0)

Highslide JS

ВІТАЄМО
СІВОВУ ТЕТЯНУ ОЛЕКСАНДРІВНУ
ІЗ ЗАЙНЯТИМ І МІСЦЕМ
НА ОБЛАСНОМУ ЕТАПІ
ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОНКУРСУ «УЧИТЕЛЬ РОКУ – 2020» В НОМІНАЦІЇ "ПОЧАТКОВА ОСВІТА"

Просмотров: 296 | Добавил: merenda1987 | Дата: 27.02.2020 | Комментарии (0)

ВІТАЄМО
ЛАРІОНОВУ ВАРВАРУ,
УЧЕНИЦЮ 10А КЛАСУ МЕЛІТОПОЛСЬКОЇ ЗОШ №24,
ТА АПАНАСЕНКО СВІТЛАНУ ЮРІЇВНУ
ІЗ ЗАЙНЯТИМ ІІІ МІСЦЕМ
НА ІІІ (ОБЛАСНОМУ) ЕТАПІ
ВСЕУКРАЇНСЬКИХ УЧНІВСЬКИХ ОЛІМПІАД З ГЕОГРАФІЇ

Просмотров: 264 | Добавил: merenda1987 | Дата: 26.02.2020 | Комментарии (0)

ВІТАЄМО
ЛЕОНОВУ ОЛЬГУ,
УЧЕНИЦЮ 9А КЛАСУ,
ТА АПАНАСЕНКО СВІТЛАНУ ЮРІЇВНУ
ІЗ ЗАЙНЯТИМ ІІ МІСЦЕМ
НА ІІІ (ОБЛАСНОМУ) ЕТАПІ
ВСЕУКРАЇНСЬКИХ УЧНІВСЬКИХ ОЛІМПІАД З ГЕОГРАФІЇ

Просмотров: 264 | Добавил: merenda1987 | Дата: 26.02.2020 | Комментарии (0)

ВІТАЄМО
ХМЕЛЬНИЦЬКУ ОЛЕКСАНДРУ,
УЧЕНИЦЮ 10А КЛАСУ МЕЛІТОПОЛСЬКОЇ ЗОШ №24,
ТА ЩЕРБАКОВУ ГАННУ ВОЛОДИМИРІВНУ
ІЗ ЗАЙНЯТИМ ІІ МІСЦЕМ
НА ІІІ (ОБЛАСНОМУ) ЕТАПІ
ВСЕУКРАЇНСЬКИХ УЧНІВСЬКИХ ОЛІМПІАД З ТРУДОВОГО НАВЧАННЯ

Просмотров: 247 | Добавил: merenda1987 | Дата: 26.02.2020 | Комментарии (0)

Highslide JS

     Сьогодні побутує думка, про те що здорове харчування – це ряд заборон і правил, які допомагають нам бути здоровими та стрункими. Та для виконання яких нам потрібно відмовитись від звичного способу життя, від улюблених страв та продуктів. Хтось під здоровим харчуванням розуміє постійне виснаження себе дієтами. Але насправді здорове харчування – це хороше самопочуття, це збільшення запасів енергії, це відновлення організму, зміцнення здоров’я… і цей список можна продовжувати.

Головними умовами здорового харчування є:

  1. Скорочення жирів тваринного походження.
  2. Збільшення в раціоні продуктів, багатих насиченими жирними кислотами, такими як Омега3 (червона риба, рослинні олії, горіхи).
  3. Вживання продуктів, які містять клітковину (злаки, овочі, фрукти, сухофрукти).
  4. Вживати в їжу свіжоприготовані страви.
  5. Відмова від смаження на вершковому маслі і повне виключення з раціону маргарину.
  6. Відмова від надмірно солоних продуктів.
  7. Замість молока вживання кисломолочних продуктів (кефір, йогурт, ряжанку) .
  8. Вживанням м'яса, риби та птиці свіжоприготованими і тільки з травами і овочами (петрушкою, селерою, кропом, салатом, зеленою цибулею, капустою та ін.).
  9. Вживання кожного дня салатів зі свіжих овочів або фруктових салатів.

     Перехопити похапцем бутерброд чи поснідати більш-менш повноцінно? Відоме прислів’я «Насильно милим не будеш» можна назвати актуальним і про «стосунки» школяр – гарячий сніданок. Та все ж  таки, з'їсти гаряче в їдальні корисніше,  ніж бутерброди з дому.

     Питання збереження повноцінного харчування в школі-одне з тих, яке постає чи не одразу з початком навчального року. Для організації роботи щодо покращення якості надання послуг з харчування, удосконалення форм обслуговування в їдальні, батькам нашої школи було запропоновано анонімно відповісти на питання. Для перегляду аналізу відповідей анкетування натисніть на зображення. 

 

 

Просмотров: 331 | Добавил: merenda1987 | Дата: 04.11.2019

 Беру участь в розіграші конструктора "IO Blocks Guidecraft від AFK-DISTRIBUTION #HealthySchools_UA #HS_UA#afk_distribution #steam_toys #education_toys

Просмотров: 442 | Добавил: merenda1987 | Дата: 05.10.2019 | Комментарии (0)

Згідно з рішеннями виконавчого комітету Мелітопольського міської ради від 14.08.2018 № 176 та від 13.09.2018 № 197/2 розширені категорії учнів, визначені державними нормативно-правовими актами, які забезпечуються безоплатним харчуванням в школах міста.

СПИСОК КАТЕГОРІЙ учнів, які мають право на БЕЗОПЛАТНЕ харчування.

 

Згідно з наказом управління освіти від 20.08.2018 № 449 «Про організацію харчування учнів окремих категорій 1-11 класів в закладах загальної середньої освіти міста та втрату чинності наказу управління освіти Мелітопольської міської ради Запорізької області від 22.09.2017 № 633», а також змінами, внесеними згідно з наказом управління освіти від 14.09.2018 № 560, затверджений Порядок надання послуг з організації харчування учнів у закладах загальної середньої освіти міста Мелітополяяким визначений механізм організації харчування учнів, а саме: покладання відповідальності та виконання функцій контролю за станом харчування адміністраціями закладів загальної середньої освіти та суб’єктами господарювання, які надають послуги шкільного харчування за результатами проведення тендерних процедур.

 

Згідно з наказом управління освіти від 20.08.2019 № 478 "Про затвердження єдиного перспективного двотижневого меню для харчування окремих категорій учнів в закладах загальної середньої освіти та втрату чинності наказу управління освіти Мелітопольської міської ради Запорізької області від 12.12.2018 № 853" затверджено оновлене єдине для закладів загальної середньої освіти міста перспективне двотижневе меню сніданків (для 1-4 класів) та обідів (для 5-11 класів) для харчування окремих категорій учнів за рахунок бюджетних коштів, передбачених у бюджеті на 2019 рік.

МЕНЮ

 

Нормативна база:

Харчування дітей в закладах загальної середньої освіти міста організовано у відповідності до вимог:

Постанови Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 № 1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах»;

Постанови Кабінету Міністрів України від 02.02.2011 №116 «Про затвердження Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладення податком на додану вартість»;

санітарного законодавства (ДСанПін № 5.5.2.008-01 «Державні санітарні правила і норми влаштування утримання загальноосвітніх навчальних закладів і організації навчально-виховного процесу»);

на виконання:

ст. 56 Закону України «Про освіту»;

статей 21, 22 Закону України «Про загальну середню освіту»;

Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення»;

спільного наказу Міністерства охорони здоров'я України та Міністерства освіти і науки України від 01.06.2005 № 242/329 «Про затвердження Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах».

Категория: Загальні | Просмотров: 425 | Добавил: merenda1987 | Дата: 10.09.2019 | Комментарии (0)

Highslide JS

Звернення до Дня охорони праці (2019) натисни тут

Більше фото натисни тут

Просмотров: 495 | Добавил: merenda1987 | Дата: 21.04.2019 | Комментарии (0)

« 1 2 3 4 5 6 ... 13 14 »
Вхід на сайт
Пошук
Флешмоб
#дякуюємозаперемогу
МДПУ
МДПУ
Друзі сайту!!!

Архів записів
Сайти та блоги
  • Сайт з виховної роботи
  • Семенова О.М.
  • Спорник О.С.
  • Лященко О.М.
  • Грушкіна С.В.
  • Емірасанова А.Е.
  • Новохатній Д.О.
  • Гольцова О.В.
  • Грицанюк Д.Г.
  • Кудіна Ю.В.
  • Калінчук Н.А.
  • Грицанюк Д.Г.
  • Сершень Л.Я.
  • Колісник Т.В.
  • Воронцова Л.В.