Згідно з рішеннями виконавчого комітету Мелітопольського міської ради від 14.08.2018 № 176 та від 13.09.2018 № 197/2 розширені категорії учнів, визначені державними нормативно-правовими актами, які забезпечуються безоплатним харчуванням в школах міста.
СПИСОК КАТЕГОРІЙ учнів, які мають право на БЕЗОПЛАТНЕ харчування.
Згідно з наказом управління освіти від 20.08.2018 № 449 «Про організацію харчування учнів окремих категорій 1-11 класів в закладах загальної середньої освіти міста та втрату чинності наказу управління освіти Мелітопольської міської ради Запорізької області від 22.09.2017 № 633», а також змінами, внесеними згідно з наказом управління освіти від 14.09.2018 № 560, затверджений Порядок надання послуг з організації харчування учнів у закладах загальної середньої освіти міста Мелітополя, яким визначений механізм організації харчування учнів, а саме: покладання відповідальності та виконання функцій контролю за станом харчування адміністраціями закладів загальної середньої освіти та суб’єктами господарювання, які надають послуги шкільного харчування за результатами проведення тендерних процедур.
Згідно з наказом управління освіти від 20.08.2019 № 478 "Про затвердження єдиного перспективного двотижневого меню для харчування окремих категорій учнів в закладах загальної середньої освіти та втрату чинності наказу управління освіти Мелітопольської міської ради Запорізької області від 12.12.2018 № 853" затверджено оновлене єдине для закладів загальної середньої освіти міста перспективне двотижневе меню сніданків (для 1-4 класів) та обідів (для 5-11 класів) для харчування окремих категорій учнів за рахунок бюджетних коштів, передбачених у бюджеті на 2019 рік.
МЕНЮ
Нормативна база:
Харчування дітей в закладах загальної середньої освіти міста організовано у відповідності до вимог:
Постанови Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 № 1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах»;
Постанови Кабінету Міністрів України від 02.02.2011 №116 «Про затвердження Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладення податком на додану вартість»;
санітарного законодавства (ДСанПін № 5.5.2.008-01 «Державні санітарні правила і норми влаштування утримання загальноосвітніх навчальних закладів і організації навчально-виховного процесу»);
на виконання:
ст. 56 Закону України «Про освіту»;
статей 21, 22 Закону України «Про загальну середню освіту»;
Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення»;
спільного наказу Міністерства охорони здоров'я України та Міністерства освіти і науки України від 01.06.2005 № 242/329 «Про затвердження Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах». |